woensdag 17 januari 2018

Sleutelen op straat

vastgeplakte plastic zak van de uitlaat krabben
Dat heb ik dus ook weleens gedaan : aan de auto sleutelen op straat. Ik bedoel dan niet een lekke band of kapot lampje of ruitenwisserbladen verwisselen, maar echt sleutelen. Zoals toen ik de Hyundai van nieuwe remschijven voorzag. Ik weet dat het in principe verboden is. Maar ik was zoals vaker weer even grensoverschrijdend aan het werk. Haha!
Je mag de openbare weg niet gebruiken als werkplaats en zo zijn er meer regels bedoeld om met name het milieu te beschermen. Daar zijn natuurlijk legio discussies over. Net als over het wassen van de auto op straat. Waarom de auto niet en een afvalcontainer wel? Er zijn ook mensen die meerdere auto's erop na houden en eraan sleutelen. Daarna worden ze verkocht. En dat allemaal vanuit een rijtjeshuis. Daar is sprake van een (garage)bedrijf zonder vergunning.
nieuwe schijf
Ik ken ook mensen, mannen, die geregeld aan hun eigen auto's sleutelen op straat. Hun auto's staan dan op bokken en overal ligt gereedschap. Zo'n wagen staat daar dan soms dagen achtereen. Ik weet ook dat als een motorvoertuig duidelijk niet de weg op kan, hij verwijderd moet worden van de straat. Zo werd mij door een milieudiender verteld. Daar zal ook wel weer een termijn voor gelden. Ik heb zelfs mensen gezien die hun auto op straat spuiten! Ja, met een doos vol spuitbussen een auto een kleurtje geven na flink schuurwerk. Met een beetje goede wil begrijpt iedereen, dat zoiets niet mag. Maar ja, ook dan weer discussies. "Waarom mag haarlak wel en verf niet?", las ik ergens een keer.  Ik weet niet hoeveel vrouwen of mannen op straat een spuitbus met haarlak gebruiken, maar dat zullen er niet veel zijn. Veel regels verschillen per gemeente. Dat lijkt mij ook niet gewenst. Hoewel, ik ga niet naar een andere gemeente rijden om daar op straat te gaan staan sleutelen.