donderdag 25 januari 2018

De volgende dag

Ik heb geslapen als een os. Zeg maar, gewoon voor mijn doen. Toen ik vanmorgen uit bed wilde springen, voelde ik zo links en rechts wat spieren zich ernstig verzetten. Ach ja, het lijf wordt alsmaar ouder en fysieke arbeid gaat steeds meer zijn tol eisen. Het vele bewegen ten spijt.
Sperpijn dus. Ik ben trouwens ook wat verkouden geworden. Het schiet niet op, maar alles is tijdelijk.
Dinsdag kreeg ik een brief van het ABP, waarin stond dat men mijn pensioen verhoogd heeft met 0,5%. 't Is toch wat. Ik kan er niet eens naar Katwijk van. Trouwens, men staat nog steeds ver in de min, want de daling was ruim 15%. Tja, dat minder daar is vadertje Staat erg goed in. Behalve...
Ik heb gemerkt dat mijn tijdelijk verblijf in  de bibliotheekwereld wat pensioen betreft 3x meer oplevert dan een dito verblijf bij een groot bedrijf waar ik een aanzienlijk hoger salaris verdiende. Dat van de bieb loopt via het ABP.
Het pensioen van de Euro Parlementariërs staat er ook slecht voor. Nou ja, slecht? Die gasten verdienen krijgen belastingvrij goudgeld, een flinke kostenvergoedingen en toeslagen, maar een fatsoenlijke pensioenpremie betalen doen ze dus niet. Welnu, ze hebben meer dan genoeg geld geschraapt om zelf een aanvullend pensioen op te bouwen. Wat mij betreft komt er gewoon geen cent bij, net als bij mij. Schrik niet wanneer men toch (ons) geld erbij pompt om hen ook na pensionering te kunnen laten vreten uit de pot. En wij? Wij blijven droogstaan en zetten de tering naar de nering. Dus smeer ik mijn pijnlijke spieren in met een aanbieding van het Kruidvat en zoek dus niet een of ander tropisch oord op om te herstellen.