donderdag 18 januari 2018

Op z'n Japans

Zo noem ik mijn manier van werken. Japan is na de oorlog begonnen met het kopiëren van westerse producten. Daar liet het land er niet bij. Men probeerde die producten ook te verbeteren. Zo kwamen verbeterde klonen op de wereldmarkt. Samen met de invoering van kwaliteitssystemen veroverde Japan de wereld met haar producten. Zo doe is mijn werkwijze ook vaak. Niet het wiel opnieuw uitvinden, maar kopiëren en tegelijk verbeteren.
Soms (of is het vaak?) koop ik goedkope artikelen. Om het gevoel te krijgen dat ik goedkoop uit ben. Haha! Voordat ik zoiets goedkoops koop, bekijk ik het eerst goed. Zoals die op het oog handige sorteerdoos van de Action. Lekker goedkoop, maar wel met wat nukken. Maar ja, daar is de prijs dan ook naar. Van die sorteerdoos zitten de oranje schotjes, die de vakken scheiden los. Heel erg los. Omdat tussen de bovenkant van de schotjes en het deksel ruimte zit, kruipt de inhoud onder de schotjes door naar de buren. Gevolg is dat het effect van de doos teniet wordt gedaan : de inhoud ligt door elkaar.
Gelukkig is er ook nog zoiets als lijm. Ik heb al die rammelende schotjes gewoon met lijn vast gezet. Dat beetje lijm zorgt ervoor, dat ik voor weinig geld alsnog een goede opbergdoos heb gekocht.