woensdag 10 januari 2018

Roestige velgen

even pauzeren
De wielen van Fenna's hondenkar hangen buiten onder een afdakje. Hoewel ik ze vorig voorjaar goed schoongemaakt had en ze daarna met een antiroestspray had behandeld.zijn de velgjes inmiddels wel weer bruin geworden. De wielen weer mooi maken, was een leuk klusje om binnenshuis te doen. Gisteren was het zover. Ik heb de velgen met staalwol schoongemaakt. Een lastig klusje, vooral de ruimtes tussen en rond de spaken. Omdat ik ook zeep gebruikte, leek de velg na lang poetsen schoon, totdat ik de zeep er vanaf waste. Dus ik was wel even bezig. Na één velg weer schoon te hebben gekregen, heb ik de boel even opzij gelegd.
's Middags heb ik het andere wiel gepakt en ben weer gaan zwoegen. Uiteindelijk zijn ze allebei weer mooi geworden. Ik weet niet wat ik als bescherming van het chroom op de velgen ga doen. Vet of olie trekt vuil aan en zo'n tectyl laag gaat verkleuren en soms ook bladderen. Zo'n laag is lastig te verwijderen, tenzij de kwaliteit minder is.
Ik liet trots de wielen aan Fenna zien. Ze lag zoals gewoonlijk lui te wezen in haar mand. Toen ik zei : "Hé Fenna, kijk eens wat mooi!" nam ze nog de moeite om haar slaperige kop op te tillen, maar dat was dan ook alles. Ze keek me wat verstoord of gestoord aan, slaakte enkel een diepe zucht en ging toen weer verder met slapen. Nou zeg, wat een ondankbare teef! Ik leg de beide wieltjes voorlopig op zolder.
's Middags was Fenna meer in haar sas. Na lange tijd mocht ze weer achter haar bal aan rennen. Voor haar een waar feest. Ook voor mij, vooral omdat ik last kreeg van een lamme arm na al dat poetsen. Dus tijd om de schouder weer eens te belasten.