maandag 29 januari 2018

Blijf van mijn lijf!

Er is nog steeds veel gedoe over de vraag of men ons kan verplichten tot het afstaan van organen na onze dood. Ik vind zo'n verplichting een aanslag op mijn privacy. Klaar uit. Privacy, daar beweert onze regering nogal veel waarde aan te hechten. Maar dat is dus niet zo, getuige de gang van zaken rond de donorplicht. Wie niet kenbaar maakt tegen te zijn is voor. Ja, ja, zo gaan veel gevallen van fraude te werk. Ik vind het schandalig wanneer de overheid stelt, dat na mijn dood mijn lichaam van haar is. Tenzij ik aangeef dat niet te willen. In wezen claimt de overheid al na iemands geboorte diens lichaam. Dat zullen veel ouders niet op prijs stellen.
Ik heb totaal geen vertrouwen in zo'n regeling. Zo'n orgaan moet 'vers' zijn als het verwijderd wordt. Ben ik dan al echt dood of niet? Die vraag staat niet alleen vanwege de versheid onder druk, maar ook vanwege de commercie. De gezondheidszorg is een commerciële wereld geworden, waar geld de drijfveer is. Het gaat niet meer om de gezondheid of het welzijn, maar om het kapitaal. Als het om geld gaat kunnen mensen rare dingen uitvreten. Dan worden organen uit nog levende mensen verwijderd. Vertel mij wat. Hopelijk komt er een galgenmenu om organen ongeschikt te maken voor hergebruik. Zekerheid voor alles.
Ik ben met bepaalde handicaps op de wereld gekomen. Daar moet ik het maar mee doen. Of moet ik een blanke huid gedoneerd krijgen? Of een nog beter stel hersens? Of zo'n sterk hart en gewrichten dat ook ik een marathon kan lopen? Ik bedoel hoever wil men gaan? Nog even en ik ben verplicht bij leven een arm af te staan aan iemand die zonder geboren is of ze heeft verloren. We zijn zoals we zijn. Gezonde, complete mensen en mensen die minder goed bedeeld zijn. Sommigen worden 100 jaar anderen nog geen jaar. Dat heet 'de natuur'. Zelf heb ik (ouderdoms)astma. Ik zeur niet om andermans gezondere longen. Ik leef ermee. Ik weiger gevolg te geven aan de hebberigheid van de overheid en/of een politieke partij als D66. Trouwens, wie zou er nou een hart willen van Pechtold of Dijkstra? Niemand toch? O nee, die hebben geen hart. Als het aan hen ligt moet ik straks elke maand 1,5 liter bloed afstaan. Zo niet, dan word ik gestraft.