zaterdag 13 januari 2018

Schaarsbergen

Als ik het nieuws rond de militairen in Schaarsbergen beluister, dan ben ik bang dat die zieke cultuur van gefrustreerde letterlijk maten naaiende pubers zich niet enkel beperkt tot die kazerne. Hoe dan ook, het is weer een voorbeeld dat het ontbreekt aan stoere mannelijke leiders en dat veel wat eronder zit benedenmaats is. Het lijkt alsof het een leger van ongedierte is geworden.
De cultuur in Schaarsbergen sluit opvallend genoeg aan op de algehele malaise bij Defensie. Slechte uitrusting, slechte opleiding en dito gevechtsvoorbereiding, halfbakken discipline en (helaas, maar ook weer logisch) onnodige slachtoffers en slechte opvang achteraf. Werken bij Defensie : je moet het maar durven. Of levensmoe zijn.
Of zouden ex leden van een of ander studentenkorps zich bij het leger gemeld hebben? Die hebben ook vaak nare trekjes, die vroeger in bepaalde gevangenkampen erg gewild waren : je beestachtig uitleven op weerloze mensen. Hoe zullen die omgaan met krijgsgevangen? Of medewerkers / collega's?