maandag 22 januari 2018

Benauwende zaken

Turkije is Syrië binnengevallen om de Koerden daar te bestrijden. De Koerden werden / worden gesteund door de VS. Een rare toestand, want de beide landen zijn lid van de NAVO. Maar het zal mij niets verbazen, wanneer de Amerikanen de Koerden in hun eigen sop laten gaar koken. Dat heeft Amerika wel vaker gedaan met zogenaamde bondgenoten. Ook tijdens de Tweede Wereldoorlog. Rusland heeft zijn troepen teruggetrokken. Poetin heeft voor een stabiel Syrië gekozen en steunt daarom Asad in diens strijd tegen de gewapende opponenten. Al met al een politiek schaakspel met heel veel onschuldige burgers als slachtoffers.
Leuk hè, zo'n loonsverhoging. Helaas wordt de rest alsmaar duurder en is er eerder sprake van koopkrachtverlies dan -toename. Ergens heel logisch, want producenten rekenen alles door in hun prijzen. Ook de belastingverhoging. Het zal mij niets verbazen indien bij deze doorberekening ook nog wat extra marge toegevoegd wordt. Onder het mom van : als we dan toch bezig zijn de prijzen op te krikken.
Zoals eerder gezegd is de belastingdruk erg toegenomen hetgeen te wijten is aan Pinokkio Rutte en zijn schrapers. Hij doet voor de rijken nog meer extra's, zoals het afschaffen van de dividendbelasting. Daar wordt de gewone man ook echt niet beter van. De rijke aandeelhouders wel.
In het verre Indonesië heeft men achterhaald wat er met de wrakken en mogelijke menselijke resten van de vergane oorlogsschepen in de Javazee (februari 1942) is gebeurd. Volgens het officiële onderzoek van de Nederlandse en Indonesische regering was het een duistere, onoplosbare zaak. Maar gelukkig zijn er ook mensen die niet aan politiek-correct onderzoek doen. Of wel de kwestie gewoon grondig uitzoeken. Men heeft zodoende de locatie gevonden waar de scheepswrakken in stukken gezaagd zijn en waar de menselijke resten zijn gebleven. Het wachten is op een soortgelijk onderzoek naar de ramp met vlucht MH17.