woensdag 10 januari 2018

Een zinvol dagje

Past altijd in een parkeervak
Vandaag hebben Sonja en ik weer eens opruiming gehouden. Het werd weer een aanhangwagen vol met afval. Die hebben we als te doen gebruikelijk weggebracht. Zo'n ding hangend achter de camper is nauwelijks merkbaar, vergeleken met het gedrag van de Hyundai voorheen.
Na zo'n ritje trakteren wij onszelf op een lunch. Dat is ook een beetje vaste prik. We eten dan wel in de camper, want de aanhangwagen is gehuurd. Op de terugweg vanaf Kampen namen we een verkeerde afslag. We kwamen zodoende op de pas geopende autoweg (de Passage) terecht. Ik had extra goed op de borden gelet, maar sloeg desondanks te vroeg af. Eenmaal op de rechter baan is het niet mogelijk alsnog een afslag verder te nemen. De rotonde is ovaal van vorm en kent vijf afslagen. Ik miste een bord of tekst, die de route aangeeft voor het verkeer dat in Dronten moet zijn. Het was een klein stukje omrijden. Aan het eind van die autoweg bevindt zich eveneens een ovale rotonde met vijf afslagen. Daar zouden we later die middag ook komen.
over de Passage
Na terugkeer werd ons gevraagd of we de tijd en zin hadden om iets op te halen en weg te brengen naar Ben. Hij was op dat moment elders in de polder aan het werk. Op de terugweg besloten over het andere stuk nieuwe autoweg te rijden, dat Lelystad met Dronten verbindt. We kwamen uit op weer een ovale rotonde. Ik begon al vroeg goed te kijken naar de borden. Toen viel het mij op, dat ook daar de boel wat warrig overkwam. Het stukje Passage viel mij niet direct op. Ik nam zelf wel de goede afslag (via de oude binnenweg). Ik denkt dat ik niet de enige ben, die de afslag voor het doorgaand verkeer richting Kampen niet opgevallen is. Ik zie namelijk geregeld vrachtverkeer nog via de oude route naar Kampen rijden. Men zou wat meer moeten doen, om de doorgaande routes en die naar Dronten een stuk duidelijker aan te geven.