donderdag 4 januari 2018

Kooktoestel gemonteerd

In geopende (kook) toestand
Gisteravond heb ik in de huiskamer aan de eettafel de pootjes van het nieuwe kooktoestel vervangen. De zwarte doppen moesten plaatsmaken voor de supermagneten. Dat was niet 1, 2, 3 gebeurd. Van de bestaande positie van de pootjes moest een aangepast worden, omdat ie net buiten het bovenblad van de ladekast viel. De magneten zijn rond van vorm en de bevestigingsschroef of -bout valt mooi weg in een uitsparing aan de onderkant. Maar dan moet ie wel een vlakke tapse kop hebben. Zolang die kop mooi verzonken is, p(l)akt de magneet het best. Ter versteviging heb ik aan de binnenkant carrosserie-ringen gebruikt om te voorkomen dat door het trekken / verkassen van het toestel de moertjes door de gaten getrokken worden.
Vanmorgen ben ik in de camper verder gegaan met de klus. Voor het oude toestel had ik op het blad van de kast ronde rvs carrosserie-ringen geschroefd. Uiteraard ook met de kop verzonken, zodat een vlak geheel ontstaat. Voor de nieuwe gaskookplaat heb ik gekozen voor vierkante stalen plaatjes. In die plaatjes heb ik gaten geboord, dusdanig, dat de schroeven ook mooi vlak wegvallen voor een optimale hechting. Ik had zelfs de 9 mm boor even nodig. De aansluiting voor de gasslang bevindt zich links voor en is draaibaar. Dus de slang hoeft geen rare slagen / bochten te maken. Het nieuwe kookkoffer staat als een huis en is toch te verkassen als we besluiten buiten de wagen te koken.
Gesloten
Ik was toch al buiten bezig, dus heb ik gelijk maar het slot van Mike zijn stationsfiets vervangen. Ik heb het oude moeten doorslijpen, want er is maar één sleutel van en die bevindt zich in Groningen. Dat klusje duurde nog geen 10 minuten. Ik heb in het verleden aardig wat van die sloten gemonteerd / vervangen, dus dat scheelt.