maandag 8 januari 2018

Inkoppers

Vaak is het grappig te zien hoe mensen zich op bepaalde sociale media presenteren. Uiteraard niets dan goeds of positiefs. Sommigen beweren zelfs dat ze het tegenovergestelde zijn dan hun feitelijke persoonlijkheid. Ik glimlach erom, want een aantal dat zoiets doet ken ik persoonlijk. Of zouden die mensen vergeten zijn, dat er ook anderen zijn die hen heel goed kennen en meelezen?
Soms smeken bepaalde uitingen, vaak lovende teksten, om een inkoppertje. Maar ja, dan is het een kwestie van zelfbeheersing. Een humoristische reactie daargelaten.
Wat dat laatste betreft : een voormalig soldaat vroeg zich af of noodrantsoenen nog verkrijgbaar waren en zo ja, waar ie ze kon kopen. Het eerste wat bij mij opkwam was de vraag : "Zo, heeft ze je het huis uitgezet?"  Een andere opmerking schreeuwde ook om een reactie. Iemand schreef dat ze in extase was (ja, ja), omdat ze de feestdagen met haar hondje ging doorbrengen! Het eerste wat bij mij omhoog kwam borrelen was de vraag : "Zou ze dat arme beestje wat trucjes geleerd hebben?" Oké, een dirty mind is a joy for ever, nietwaar?
Als ik een post lees, begin ik bovenaan en vervolgens lees ik de reacties erop. Zo voorkom ik dat ik een overbodige reactie of vraag stel. Als er een reactie bij staat die overeenkomt met mijn gedachte, dan vink ik die af met een duim omhoog. Dat doet niet iedereen met gevolg hele rissen met dezelfde reacties. Interessant is ook dat een bepaalde vraag kan leiden tot een heel andere discussie. Dan begint het met een elektrisch probleem in een camper en eindigt het met buschauffeurs in Putten die in de struiken hun behoefte doen. Haha!
Tja, en dan zijn er nog veel mensen die zich ergeren aan bepaalde vragen. Deels omdat ze het beschreven probleem als geen probleem zien (vanwege hun eigen kennis en ervaring) en deels omdat de vraag in het (verre) verleden al eens eerder gesteld is. So what? Ik ga met dat alles selectief om.