maandag 15 januari 2018

Hup, weer naar huis!

Vanmorgen heb ik weer zo'n vluchtelingetje aangesproken, omdat ie afval van zijn drankje op het pleintje gooide. Het was niet de eerste keer. Hij keek me dit keer ook erg brutaal aan. En hij loog er eerst om, totdat ik het spul aanwees. Vond het joch niet leuk. Hij is pas 10 jaar. Dat brutale koppie zette me aan het denken. Nog even en hij reageert met : "Wat kijk je me?! Rot op!"
Wanneer gaan die vluchtelingen weer terug naar hun huis? Lekker weer in hun eigen omgeving de boel weer opbouwen en met een gelukzalig gevoel betaald krijgen, omdat je gewerkt hebt voor je geld? Dat is veel beter dan hier je hand ophouden. Die vakantiebezoekjes aan eigen land zijn leuk en aardig, maar daaraan wil ik liever geen geld bijdragen.
Zo'n uitstroom lijkt me ook leuk voor al die BN'ers die de vluchtelingen zo'n warm hart toedragen. Oké, hun huiskamers worden wat leger en het wordt een stuk stiller in hun dure huizen. Maar alles went, hoor. De salonsocialisten onder hen merken er verder niets van. Wat? O, zijn ze dat allemaal? Nou zeg, dat had ik echt helemaal niet verwacht! Maar nu je dat zo zegt....
De hoog opgeleide mogen blijven, maar alleen als ze al aan het werk zijn. Wat zeg je? Die zijn er niet? Oh,.... en zijn de meesten gelukszoekers? Wat een toeval! Dat zei onze groenteboer drie jaar geleden ook al. Maar volgens de regering en andere vluchtelingen-knuffelaars loog hij toen.
De Paus kletst ook erg gemakkelijk (uit zijn nek) als het om vluchtelingen gaat. Hoeveel van hen zijn er in het enorme Vaticaan of in hotels of ander onderdak betaald door het Vaticaan ondergebracht? Mocht men alsnog op het idee komen, stuur dan liever geen kinderen naar het Vaticaan. Voor hen was er geen #me too, ondanks dat het voor hen als kind vele malen erger was. De Paus leek eerst flink in te grijpen, maar was daar al snel klaar mee. De RK-beerput is te groot. Misschien graaft ie ook zijn eigen graf als ie het deksel verder openmaakt. De paus is nu op bezoek in Chili. Veel katholieken verheerlijken hem alsof ie Jezus is. Nee dus. Voor mij is het iemand die carrière gemaakt heeft binnen de RK kerk. Op weinig eigen kracht en met veel kruiwagens. Men heeft de paus in Chili ook al met de dood bedreigd en er zijn protesten en brandstichtingen. Dus denk ik : Hup, weer naar huis. Eerst je huiswerk doen, Franciscus!