dinsdag 30 januari 2018

Happen naar de baas?

Mafketel
Haar hond wil niet uit zijn mand komen. Toch moet het beestje uitgelaten worden. De eigenares vertelt, dat het beest gromt en naar haar hapt als ze hem uit zijn mand wil halen of de riem om wil doen. Ze vraagt of dat gedrag normaal is en of daar iets tegen te doen is.
De eerste vraag, of het gedrag normaal is, bezorgt mij weer fronsende wenkbrauwen. Daar heb ik inmiddels rimpels aan overgehouden. Geen kraaienpootjes, want ik knijp niet vaak een oogje toe. Natuurlijk is dat gedrag niet normaal, mevrouw! En of daar iets aan te doen is, daarvan gaan mijn wenkbrauwen helemaal omhoog staan of wel mijn ogen worden groot van verbazing.
Ik zou zeggen, begin maar eerst echt de baas te worden van die hond. Eentje naar wie geluisterd wordt. Niet je handen, maar je houding en stem gebruiken. Begin nou ook niet met koekjes en dergelijke. Met je stem en uitstraling dus. Net alsof een vreemde, lelijke vent je in je billen knijpt. O, je bent niet van #me too? Sorry. Verzin dan iets anders wat je wel boos maakt. Oefenen dus. Geheel in de geest van Ben jij nou helemaal van de ratten besnuffeld?! Hier!
Dat beest moet op dat moment 'bang' voor jou zijn (of beter respect voor jou hebben) en niet andersom. Simpel hè? Het scheelt veel koekjes en paniekaanvallen en.... het werkt ook erg goed bij de kids.
Fenna heeft soms ook van die buien. Dan heeft ze geen zin om uit haar mand te komen. Maar helaas voor haar heeft ze echte roedelleiders. Die zijn vroeger ook gecommandeerd, dus die kennen het klappen van de zweep : Hierrr, kleine teef!!