dinsdag 23 januari 2018

Dakluik-puzzel

Op het dak van onze droom bevindt zich een dakluik. Dat zat er al in. Hij bevindt zich op het achterste deel, boven het bed / de zithoek. Het luik meet 40 x 40 cm en is voorzien van zowel een verduisteringsgordijn als een rolhor.
Zoals bekend willen wij een tweede dakluik op onze droom plaatsen. Aan de voorkant van het dak. Echter, daar bevindt zich een opstaand gedeelte van 80 x 46 cm. Een soort rechthoekig eilandje op het dak. Mijn eerste gedachte was daarop een luik te monteren. Maar vanwege de standaard maatvoering van een groot luik van 70 x 50 cm (binnenmaat) met een externe maat van 88 x 65 cm kan dat dus niet. Dus dat luik past dus niet op de verhoging van het dak. Hij zou er wel overheen passen. Dan moet ik  van de diepte 19 cm (of 2 x 9,5 cm) meer dakplaat wegzagen en in de lengte 8 cm (2 x 4 cm). Of wel het eilandje ruim wegzagen. Als ik dat zou doen, komt het luik op het vlakke deel van het dak te liggen.
Voordat ik dat doe moet ik controleren of een grotere opening geen problemen geeft. Ik hoop maar dat zich daar geen dakspanten bevinden.