maandag 1 januari 2018

Goede voornemens voor 2018?

Nee, die heb ik niet. Aan opzettelijke geestelijke belasting i.c zelfkastijding, doe ik dus niet. Ik doe bijna het hele jaar mijn best. En als het niet zo is, dan heb ik daar een goede reden voor. Voor mij is het net als Dierendag. Ook onzin, want ik probeer dagelijks goed voor de beesten te zijn. Afgezien van muggen, vlooien en teken. Haha! Zelfs spinnen in huis vang ik (met de hand!) en zet ze keurig buiten.
Ik eet me niet het hele jaar een slag in de rondte om vervolgens als goed voornemen weer te gaan afvallen. Ik hoef ook niet te stoppen met roken of alcohol drinken of drugs gebruiken. Alles met mate is mijn slogan.
Als ik terugkijk op het afgelopen jaar 2017 heb ik ook nergens spijt van. Iemand zei een keer dat ik blijkbaar gevoelloos en zelfs arrogant ben, omdat ik nergens spijt van heb. Zijn mening, dat mag. Hij kende mij verder niet.
Ik verleg mijn emotie liever naar de situatie voordat ik iets doe of zeg, dan achteraf. Natuurlijk gaat het niet altijd zoals ik gewild zou hebben. So be it. Ik ben en blijf een mens. Toch? Dat zal ook dit jaar wel weer het geval zijn. Ook dit komend jaar ga ik weer mijn best doen en leren van fouten. De feestdagen herinneren me ook aan de dierbaren die er niet meer zijn. Maar dat is slechts van tijdelijke duur. Eens zien we elkaar weer. Een stukje muziek uit de tijd dat geluk nog gewoon was, mede omdat toen bijna alles nog zo duidelijk was; zwart-wit dus.