woensdag 3 januari 2018

Het waait wel weer over

Spaghetti Dutato
Wat stormde het vannacht, zeg! Gelukkig heb ik er weinig van meegekregen. Ik lag namelijk op één oor en laat dat nou net het goede zijn. Net als met zoveel andere zaken zal ook deze storm wel weer overwaaien.
Ik had vanmorgen eerst een afspraak bij de kapper. Ik was weer proefkonijn. Dit keer bij een Turkse kapperszaak, waar ik verwelkomd werd door een jongedame met Aziatisch voorkomen. Het was dus een bonte mengeling in die zaak, want er waren natuurlijk ook blanke Nederlanders. Mijn kapster had Chinese trekken. Ze was niet zo spraakzaam en ik dus ook niet. We hebben enkel over mijn haar en haar opleiding gesproken. Dus niet eens over eten! Vreemd hoor.
Daarna ben ik weer de loods ingedoken. Het was daar heerlijk stil, dus zette ik direct de radio aan. Ik heb de bedrading van de dagrijlampen aangesloten. Dat was een tijdrovend klusje, want er hingen 7 draden aan het schakelkastje, dat ervoor zorgt dat de lampen volgens de officiële regelgeving branden of uit zijn.
dagrijlampen aan
Vier draden waren zo getrokken. Die moesten met stekkertjes met de lampen verbonden worden. Vervolgens een draad naar het stadslicht en een moest massa maken. De derde draad gaf veel werk. Die moest bij het contact afgetapt worden. Daarvoor moest ik eerst wat bekleding van het dashboard losmaken. Vervolgens moest ik de juiste draad zien te vinden.Wat denk je? Ik gokte direct op de goede, een blauwe. Ik heb eerst een testdraad aangelegd. Gewoon buitenom door het portier naar het motorcompartiment. Daar heb ik de beide rode draden met elkaar verbond. De test verliep geheel naar wens. De lichten gaan aan, zodra de contactsleutel omgedraaid wordt. Als de motor draait branden de drl's. Als ik het stadslicht of de gewone verlichting aandoe, gaan de drl's weer uit. Na deze geslaagde test heb ik de bedrading definitief getrokken en vastgezet.
Alle draden heb ik extra beschermd door ze door een slang te trekken. De gesoldeerde verbindingen heb ik van krimpkousjes voorzien. Al met al veel tijd besteed, maar ja als ik iets doe wil ik het direct goed doen.