maandag 29 januari 2018

Allemaal sneue mensen

We zijn ruim een jaar verder en nog steeds maken veel mensen zich druk over het feit dat Donald Trump president van de USA is geworden. Wat een sneu volkje. Maar ook wat een beangstigend volkje. Sneue mensen die in hun leventje nooit een NEE te horen hebben gekregen. Ze rollen niet meer schreeuwend over de grond, maar lopen dagelijks te demonstreren tegen een gepasseerd station. Ze willen alsnog hun zin krijgen. Als het hen tegenzit, moeten ze nog drie jaar demonstreren.  "Get a life!", zou ik naar hen willen roepen. Dat is toch zonde van je tijd? Of hebben deze mensen verder niets anders te doen?
Als het even kan melden onze nationale media ook bij voorkeur nog steeds negatief nieuws over Trump. Ook zo sneu. Die media, en daarmee dus de mensen die daar invulling aan geven, zeggen daarmee veel over zichzelf. Vooral over hun gebrek aan een gezonde en objectieve visie op gebeurtenissen en het ontkennen van het feit dat wij recht hebben op een objectieve berichtgeving. Er zijn over Trump en ook over Poetin ook positieve zaken te melden, maar daarvoor moet ik elders gaan lezen en/of luisteren. Jammer dat het zo gaat tegenwoordig. Wie niet links denkt en/of doet wordt gedemoniseerd door sneue mensen. In ons land heeft Balkenende (nb. CDA) daarin het voortouw genomen, wat tot de moord op Pim Fortuyn geleid heeft.
Sneue mensen zijn er ook in Spanje. Daar doet men er van alles aan om meneer Puigdemont terug te laten keren naar Catalonië om hem vervolgens in de cel te kunnen gooien. De officiële verkiezingen hebben geleid tot een uitslag die de regering in Madrid in haar hemd heeft gezet. Maar ook daar weer sneue mensen, die hun zin willen doordrukken ten koste van de democratie.