zondag 31 december 2017

Luxe koken en grillen

oude kooktoestel
In de camper hebben we tijdens de herinrichting een eenvoudig kooktoestel van Campingaz geïnstalleerd. Iemand wilde dat ding toen voor een tientje kwijt. We zijn bijna tevreden met dat toestel. Het is wat klein van formaat en heeft geen deksel. Dat laatste doet menigeen denken dat deze Indo altijd kook-klaar is. Haha! Vergelijk het maar met de mensen die de frituurpan een vaste plek op het aanrecht hebben gegeven. Klaar voor de frikandellen, patat en kroketten. Nee, daar doen wij dus niet aan. Voor het oude toestelletje heb ik later nog een gratis windschermpje gescoord.
Afgelopen week besloot ik de heleboel van het kastje te vegen en te vervangen. Ik wilde een kooktoestel op gas, dat ik na gebruik wat netjes (voor het oog) kon achterlaten. Ik zag al bladerend op het internet kooktoestellen in een metalen koffertje. Het koffertje vormt een geheel met het kookgedeelte. Er waren nog twee eisen. De aansluiting van de gasslang moest aan de linker kant zijn en het formaat moest passen op het blad van de ladekast bij de deur.
nieuwe toestel
Uiteindelijk hebben we gekozen voor een toestel met grill in het midden. Dus drie warmtebronnen in plaats van twee. De plaat steekt iets over de rand, maar dat wordt geen probleem. Aan de kant van de schuifdeur is erg veel (loze) ruimte over. Het deksel kan mooi als windscherm fungeren.
Het oude toestel stond op supermagneten, die het op z'n plaats hielden. Die magneten zijn inderdaad heel super! Die krachtige magneten kan ik voor het nieuwe toestel helaas niet gebruiken. Ik ga het nieuwe toestel daarom met speciale snelspanklemmen op de kast vastzetten. Dan zit ie niet alleen muurvast, maar is ook gemakkelijk vast- en los te maken. We willen immers ook buiten kunnen koken.