donderdag 21 december 2017

Thierry Baudet

In ons land kan men niet genieten van andermans succes. Wie met zijn hoofd boven het maaiveld uitkomt, is hem in no time kwijt. Zoef! We moeten allemaal grijze muizen zijn en blijven en uiteraard in een hokje passen. Zo gaat dat in ons land. En o ja, je moet tegenwoordig niet meer zeggen waar het op staat, want dan ben je 'politiek incorrect' bezig. Of wel : je kunt beter vaag zijn of de doofpot gebruiken. Dat de Tweede Kamer zeer sober bezet is tijdens besprekingen, is algemeen bekend en al decennia het geval. Met de komst van Baudet wordt 'opeens' nadrukkelijk op zijn aan- en afwezigheid gelet. Wat een kinderachtige houding.
Deze week is Thierry Baudet (Forum voor Democratie) gekozen tot politicus van het jaar. Weer iemand, die dankzij anderen met zijn hoofd boven het maaiveld verschijnt. Erger, het is iemand met een duidelijk rechtse denkbeelden, zoals ik. Met dit verschil : ik noem de mijne liever oprecht of althans een serieuze poging daartoe, dan rechts.
Baudet schijnt gesproken te hebben met een rechts radicaal iemand uit Amerika. Onder vier ogen ergens in den lande in een hotel. Zijn tegenstanders gebruiken dit voorval om hem eveneens tot racist te verklaren. Interessant.
Zelf heb ik een hekel aan aso's. Ik heb in het verleden heel vaak met aso's gesproken. Enerzijds bedoeld om hen op andere gedachten te brengen, anderzijds om te vernemen hoe ze zijn en denken. Bedoeld om mijn eigen beeldvorming uit te bouwen en/of te controleren en te corrigeren. Nu heb ik naar aanleiding van de conclusies van tegenstanders van de FvD het gesprek tussen Baudet en die racist begrepen, dat ik dus in wezen ook een aso ben geworden. Ik namelijk met aso's gesproken. Openlijk, maar ook onder vier ogen. Ik heb zelfs met beroepscriminelen gesproken. Erg hè? De opmerkingen van Baudets opponenten geven aan hoe griezelig mensen kunnen zijn, als de afgunst toeslaat of wanneer ze hun verlies niet willen nemen. Brrr!