zondag 31 december 2017

Een terugblik op 2017

Het was natuurlijk een zeer bijzonder gebeuren, toen wij nota bene op oma Sonja's verjaardag nog een kleinzoon kregen. Die gebeurtenis staat wat 2017 betreft bij ons bovenaan genoteerd.  In april kwam een voormalige vriendje uit de Resedastraat op bezoek. Het was erg leuk om hem na bijna 60 jaar weer te zien. Hij is de oudere broer van onze CdK. In juli weer een hereniging, toen ik een voormalig HBS-klasgenoot van mij weer terugzag.

We hebben dit jaar een voor ons vroege vakantie gehouden, omdat er wat medische zaken gepland waren. We hebben met de camper een trip gemaakt naar Roemenië. Dit keer was sprake van een valse start. Ik was totaal vergeten dat de camper nog een apk keuring moest ondergaan. Gevolg was dat we een week later vertrokken dan gepland. Een andere bijkomstigheid was, dat we vanwege een afspraak in de maand juli weer op tijd terug moesten zijn. Als we die afspraak zouden verschuiven of missen, dan werd de hele behandeling met een aantal maanden opgeschoven, zo werd ons medegedeeld. Gevolg was wel, dat het een trip werd met relatief veel kilometers per dag. Zeg maar een beetje gehaast. Neemt niet weg dat we heel erg genoten hebben en blij waren ons doel zonder problemen bereikt te hebben. Ook de terugreis verliep probleemloos. Wat hebben we heerlijk liggen slapen in die bus. Luisterend naar de nachtelijke geluiden van krekels en daar heel zacht tussendoor het knisperend geluid van een Fiat-roestmonstertje. Maar ook dat laatste kon onze pret niet drukken.
Wat denk je wat er gebeurde toen we na ruim 3.500 km weer thuis waren? Worden we gebeld met de mededeling, dat de eerste afspraak met een week verschoven is! Shit happens, dachten we toen maar en stonden even met een mond vol tanden.
De trip heeft ons veel geleerd. Vooral dat het een mooie route is met veel mogelijkheden om onderweg wat langer op plaatsen te verblijven en te gaan fietsen.
Het jaar is wat de kids betreft in onze ogen ook goed verlopen. Sommigen hebben flinke knopen doorgehakt, om hun dagelijks leven en/of hun toekomst wat aangenamer en kansrijker te maken. Als je zelf veel meegemaakt heb, dan hoop je dat de kids dat niet hoeven. Maar ja, daar heeft niemand echt grip op.
We hebben de desk top computer weggedaan en een laptop gekocht. Helaas is bij de migratie het bestand met e-mail adressen verdwenen. Dus....
Afgezien van dit alles hebben we veel geklust en anderen wat gelukkig gemaakt. Kortom, 2017 was een mooi jaar. Nog ruim een dag. Doe voorzichtig en geniet van de Oudejaarsdag!