zaterdag 16 december 2017

De kerstboom is compleet

Het is gelukt! Dit keer kregen we hulp van een paar buurtgenoten, die in elk geval ik al een beetje kende. Sonja heeft samen met mevrouw de versnaperingen klaargemaakt. Meneer en ik hebben de buitenboel in orde gemaakt.
Om de vooraf opgewarmde glühwein, chocomelk en erwtensoep op temperatuur te houden heb ik de tuin bbq naar voren gesleept. Op dat ding was ruimte zat. De aparte  kookpit hoefde niet eens gebruikt te worden. De versnaperingen en het eetgerei werden op een grote tafel geplaatst. De doos met de kerstversiering werd bij de boom gedeponeerd. De zelfgemaakte vuurkorf (van een oude rvs droogtrommel) heb ik met hout gevuld en aangestoken. Klokslag 16.00 uur kwam de eerste groep. Dat waren kinderen. Ik heb hen eerst gevraagd wie het veterdiploma heeft. Ik zag twee gezichtjes wat betrekken. Dat waren inderdaad de kids zonder diploma. De ballen moesten namelijk met een touwtje aan de takken geknoopt worden. Toen ik vroeg wie van de gediplomeerden het Veterdiploma A had, werd het stil en keken er nog meer wat verschrikt. Haha! Maar goed, ze mochten allen hun gang gaan, zolang ze maar niet op de huishoudtrap gingen klimmen. Daarna kwam er steeds meer bezoek. Even druppelde het wat, maar we hadden de grote parasol opgezet. Dat ding is 4 x 2 meter en vormde zodoende een flink dak. Gelukkig stond er weinig wind, zodat men ook dicht bij het vuur kon plaatsnemen.
Al met al werd het een gezellige bijeenkomst bij ons op het pleintje. Het was een lopend buffet, dus daar hadden we zelf nauwelijks omkijken naar. De kerstboom is helemaal af en het kerstpakket bijna leeg! Rond 18.30 uur namen we afscheid van de laatste gasten en hebben we de boel weer opgeruimd. Daarna hebben we nog even met onze hulpen wat gedronken en nagepraat. Het was weer een geslaagd buurtevenement. De komende weken is het genieten van een mooie kerstboom.