vrijdag 8 december 2017

De EU en zijn fanatici

De Brexit krijgt steeds meer vorm. Opvallend is vooral dat de EU niet omgevallen is. Immers, dat werd door de EU beweerd toen geopperd werd dat Griekenland de Europese organisatie zou verlaten. Fake news dus uit Brussel.
Als ik alles wat ik weet en gehoord heb de afgelopen jaren over en van de EU op een rijtje zet, schrik ik me een hoedje. Wat een enge organisatie. Een soort hongerige monster, dat zijn territorium koste wat het kost wil uitbreiden. Elke organisatie bestaat uit mensen, dus wat een enge mensen zijn het die de EU vertegenwoordigen. Als ik sommige Europarlementariërs (EP's) hoor praten of een betoog hoor houden, dan hoor ik veel venijn en zelfs vijandigheid jegens een ieder die niet klakkeloos achter de EU aanhobbelt.
De EU heeft niets op met de westerse c.q. Europese waarden. Het gaat mij te ver om te zeggen, dat Europa overstroomt wordt met Afrikaans afval. Ik zeg wel dat de Afrikaanse cultuur niets  positiefs  toevoegt aan de westerse. Als ik de EP's hoor tekeer gaan, dan is er duidelijke sprake van een ideologie die geen andere mening toestaat. De zogenaamde EU democratie is een totaal andere. Wie niet achter de EU staat is populist, xenofoob, fascist, islamofoob, intolerant enzovoort. Ik begrijp nu waar die nare stempels die de dames en heren politici hier en elders graag hanteren vandaan komen : uit het Brusselse.
De EU genereert veel fake news,om haar mening en besluiten te onderbouwen. Net zoals nationale regeringen dat doen. De kwesties rond Griekenland en Engeland zijn daar voorbeelden van. De topposities bij de EU zijn bezet door gevaarlijke radicalen, waaronder ziekelijke Verhofstadt (zijn agressieve manier van spreken doet mij aan het fanatisme van Hitler denken), van Rompuy, Juncker en anderen. Men gunt landen waar tot voor kort een totalitair regime aan de macht was, nauwelijks tijd en gelegenheid tot omschakeling naar een 'democratie' zoals de EU die ons dwingend voorschrijft.
Afgezien van de cultuur, is ook het aantal EU ambtenaren schrikbarend hoog. De EU is een bureaucratisch gedrocht geworden met fanatici, die geen middel schuwen om heel Europa aan zich te binden. Van echte democratie is nauwelijks sprake. Europa dreigt via een door de landelijke politiek geleide aristocratische route af te drijven richting een unie met een totalitaire regeringsvorm, de EU-democratie. Ik hoop van harte die eindsituatie zelf niet mee te hoeven maken.