maandag 18 december 2017

Op weg naar het einde

Van dit jaar. De drukke week is achter de rug. De komende dagen is het weer een stuk rustiger. Gelukkig maar, want dat heb ik nodig om te recupereren, zoals de Belgen dat zo mooi zeggen. Ja, ja, de jaren gaan tellen. Neemt niet weg dat ik kan terugzien op weer een mooie en leerzame week en daar gaat het om. Gisteren was het dus met recht een rustdag voor ons.
Omdat de kerstdagen dit keer niet in een weekend vallen, hebben we de zondag uitgekozen voor het familiediner. Daar is geen ruzie of onmin voor nodig, maar wel een stuk betrokkenheid en saamhorigheid. We hebben de kinderen altijd vrijgelaten voor wat betreft de feestdagen. Dus geen verplichtingen in de zin van 'dan moeten jullie bij ons zijn / eten' of andere dwingelandij. Dat vinden wij als ouders nergens voor nodig. Het is voor menigeen al druk genoeg, en op nog meer stress zit niemand te wachten.
Zondag dus. Er is sprake van een stukje taakverdeling. De een zorgt voor dit, de ander voor dat. Zelf zorg ik voor lekkere trek. Haha! Hoe dan ook, we gaan ontspannen naar het eind van dit jaar. Hopelijk doet goed voorbeeld volgen.