donderdag 28 december 2017

Haaks boren

Vanmorgen was ik in de loods aan het uitvogelen waar en hoe ik de DRL's het beste zou kunnen monteren aan de voorzijde van de camper. Voor de aanschaf had ik al zo'n exercitie gedaan. Waarom? Ik wilde natuurlijk geen lampen kopen, die achteraf te groot zijn om ze ergens op een mooie manier te monteren. Dat was dus in de ventilatie-openingen van de bumper.  Dus kocht ik lampen, die 11 cm lang zijn. Met die afmeting passen ze mooi in de bestaande bovenste ventilatie-openingen in de voorbumper. Dat bleek vanmorgen gelukkig ook zo te zijn.
Het monteren van de lampen is een heel ander verhaal. Om de DRL's te kunnen bevestigen, moet ik voor elke lamp twee gaten boren in de kunststof bumper. Normaal is dat zo gepiept. Maar dit keer moet ik in een ruimte die 14 cm breed en 7 cm hoog is boren. Dat kan alleen met een haakse boor. Maar die zijn weer net te groot. Natuurlijk. Met de Dremel (lange boorslang) lukte het ook al niet. Pfff! Ik ben toen maar eerst wat andere dingen gaan doen, terwijl ik nadacht over de uitdaging.
Na veel gepieker heb ik besloten die gaten erin te branden. Ik grijp een dikke ingekorte spijker met een tang beet en ga de punt flink verhitten. Zodra hij roodgloeiend is druk ik hem met de punt door het kunststof. Een andere oplossing heb ik niet gevonden.