vrijdag 1 december 2017

Bewakingscamera's

Tja, dat krijg je van al dat Twitteren, fake nieuws en de drang je beleid te willen verdedigen. Trump heeft een 'verkeerd' filmpje gebruikt. Om dat soort fouten in de toekomst te voorkomen, heb ik hem de tip gegeven naar beelden van ons nationale programma Opsporing Verzocht te kijken. Daar is keus genoeg als het om ongewenst immigrantentuig gaat. Of het dagelijks nieuws, waarin melding gemaakt wordt van de zwarte kant van migranten. Dat klinkt racistisch maar het is figuurlijk bedoeld, hoor. In onze gevangenissen ziet het inmiddels ook zwart van de gedetineerden.
Toch heeft het wel wat, een president die geregeld Twitter gebruikt. Een teken van meer openheid, al hoef je niet altijd eens te zijn met de inhoud. Openheid is een groot gemis tegenwoordig. Voor mij betekent het dat mensen die daar niet aan willen, iets te verbergen hebben. Stiekemerds zijn het. Het zijn vaak ook dezelfde mensen, die tegenstander zijn van publieke  bewakingscamera's. Ze hoeven bij mij niet aan te komen met hun privacy-onzin. In veel winkels, banken, langs wegen enz. worden ze ook digitaal  vastgelegd. Daar hoor ik die notoire zeurpieten niet over. Of zouden ze al die camera's mijden? Het is alleen handig als het hen uitkomt. Ahum, riekt dat niet naar links gedrag?
Ik zou me met meer bewakingscamera's eerder veiliger voelen, dan bekeken. Men doet weliswaar moeilijk over die camera's, maar als er iets ernstigs gebeurd is, wil de politie wel heel graag beelden zien van privé bewakingscamera's die nota bene de openbare weg bestrijken. Wat wil men eigenlijk?