maandag 4 december 2017

Bijtende kerstboom

December (mijn spellingscontrole kent enkel de maanden zonder hoofdletter) is telkens weer een drukke maand. Voor velen ook een dure. Wij denken en plannen vooruit en kennen daarom geen dure maanden, tenzij er niet gereserveerd is voor een of ander duur apparaat dat kapot kan gaan. Na ruim 13 jaar huwelijk moesten wij onze reserves aanspreken, omdat de stofzuiger, wasmachine en koelkast het begaven. Alles binnen een week. Op die momenten werden we even herinnerd aan het begin van ons samenzijn.
Geen dure maand dus, vanwege het uitsmeren van de kosten over het hele jaar. Met gevolg, dat elke maand een dure maand is. Haha!
Sinterklaas, Kerst en Oud en Nieuw en niet te vergeten de verjaardagen brengen kosten met zich mee. Omdat ik bijna dagelijks een paar puzzels oplos, zag ik op een van de pagina's de horoscoop vermeld. Ik lees die soms achteraf, om de inhoud te vergelijken met mijn recent verleden. Zo'n horoscoop is mij telkens een week voor. Voor deze week stond geschreven, dat mij een zeer drukke week wacht. Maar dat is pas volgende week. Ik ben en blijf een laatbloeier. We vieren geen sinterklaasavond. We doen het rustig aan en Sonja is zelfs vandaag al bezig de kerstboom klaar te maken. Normaal doen we dat pas na mijn verjaardag. Maar die valt in die drukke week. Ik heb ons straatje maar even schoongeveegd. Er laf weer veel blad. De boompjes zijn bijna kaal. Ik wilde daarna helpen met het optuigen van de kerstboom, maar dat groene ding beet mij in mijn hand! Een stukje vel bij de muis van mijn hand kwam klem te zitten in het scharnierend deel van een tak (wat een verhaal voor zo'n klein boompje). Alsof dat kreng zei : "Blijf van mij af!" Einde oefening voor mij, maar die rotstreek vergeet ik niet.