woensdag 27 december 2017

Na de Kerst

Het waren twee leuke dagen. Ook druk, maar bovenal gezellig. De eerste dag hebben we uitgerust van de zondag. Toen hadden we de familie bijeen. Ik heb niet de hele tijd daar doorgebracht. Helaas, maar het is niet anders.
Gisteren, Tweede Kerstdag, kregen we een aantal buurtbewoners aan de dis. Ook dat was erg gezellig. Die avond was een stuk korter. De gasten kwamen rond 4 uur en vertrokken rond half negen, na een uitgebreide gourmet. Met een van hen ben ik meegegaan om een lamp in de slaapkamer te vervangen. Meneer had het ook prima gevonden wanneer ik de volgende dag pas zou langskomen, maar ik vond dat hij het niet nog een nacht zonder een werkende lamp moest doen. De klus was zo gepiept.
Vanmorgen is Sonja met een buurtbewoonster weer naar een wellness gegaan. Ik heb dus het rijk bijna alleen. Bijna, want er is nog Fenna en een rode dakhaas, Tom. Tijdens het gourmet kwamen ook zij ter sprake. Het betrof een gesprek over eetgewoontes. Er zijn culturen waar honden en katten op het menu staan. Er zijn ook culturen waar dieren heilig verklaard zijn. Maar ik heb nog geen protesten gehoord van mensen uit India tegen het feit, dat men hier naast de inwoners ook koeien leeg melken en rundvlees eten. Het is en blijft een rare wereld.