vrijdag 8 december 2017

Jeruzalem

Is het olie op het vuur of een politiek strategische stap? Via een verplaatsing van de ambassade maakt Trump Jeruzalem tot de hoofdstad van Israël. Wil Amerika weer een oorlog uitlokken of is de verhuizing bedoeld om de steun aan Israël te benadrukken? Let wel, in Amerika maken veel rijke Joden de dienst uit.
Eerder stelde ik voor de staat Israël van de kaart te halen. Het westerse land is er niet in geslaagd in het Arabisch gebied te integreren. Het kunstmatig op de kaart gezette land verwachtte eerder een aanpassing van de daar wonende Arabieren. Een opheffing van de staat Israël zal de wereldvrede ten goede komen. Het kan zijn, dat het erkennen van Jeruzalem als hoofdstad van Israël tot een verhoging van de terreurdreiging zal leiden. Wie zit daar nu op te wachten?
Rusland, Iran en Turkije hebben net de IS terroristen uit Syrië weggejaagd, mede omdat de terreurgroep al langere tijd geen steun meer krijgt van de VS.  Een nieuw aandachtsgebied voor de IS lijkt te zijn geboren : Israël. De terreurbeweging zal daarbij grote steun kunnen krijgen. Laten we hopen dat het hele gedoe niet de Amsterdammers wakker geschud heeft. Den Haag is al eeuwen onze hoofdstad.