zaterdag 31 maart 2018

Wat een bende!

Terugkijkend mogen we onszelf verwijten, dat het zo uit de hand gelopen is met de tweede generatie van de gastarbeiders. De toen nog jongen kids hadden heel anders aangepakt moeten worden. Het overgrote deel is in de criminaliteit terechtgekomen, met liquidaties als gevolg. Het is extra triest als er ook onschuldigen, zelfs mensen die een heel andere keus gemaakt hebben dan zij, hiervan het slachtoffer worden. Ja, overheid daar zitten we dan met een gewelddadige groep slecht Nederlands sprekende immigranten. Zelf stel ik het op prijs, dat er ook mensen zijn die naar hier komen om aan de slag gaan. Het is daarom afgrijslijk, dat ook zij slachtoffer (kunnen) worden van familieleden die het criminele pad gekozen hebben.
En toch geeft die situatie nog maar eens aan, dat bepaalde culturen niet met de westerse te verenigen vallen. Ze zijn zo anders, vooral in mentaliteit. De overheid heeft ons opgezadeld met een groep die niet meer in toom te houden schijnt te zijn. Als ik daar tegenover onze handhavers zet, dan wordt die situatie niet alleen bevestigd maar ook verergerd. Ik bedoel, als een 14 jarig joch twee agenten in elkaar kan slaan, dan zet ik zeer grote vraagtekens achter de kwaliteit van het korps.
Vanmorgen las ik over Poolse vrouwelijke gastarbeiders die erg veel last hebben van intimidatie en ongewenst gedrag van hun werkgevers / collega's. Afgezien van uitbuiting is er wat mij betreft toch structureel iets behoorlijk mis met de mentaliteit van menig Nederlandse ondernemer. Wat een bende! En dan te bedenken dat men zo trots is op het voorzitterschap van de VN Veiligheidsraad. Ga maar eerst in je eigen land de boel op orde maken, meneer Rutte!