woensdag 28 maart 2018

Haatpredikers

De politiek in ons landje is te slap om op te treden tegen haatpredikers. Erger, ze zijn zelf ook haatpredikers.  Niet alleen tegen hun nationale opponenten. Kijk eens wat er allemaal gebeurt ten aanzien van Rusland. Het is een herhaling van de exercitie na de ramp met MH17 : op voorhand al veroordelen op grond van allerlei aannames. Gevolgd door een golf van haat jegens Rusland.
Haatprediker Rutte stuurt lekker stoer ook twee Russen ons land uit. Nou, nou, wat flink. Nu wel, maar na de ramp niet. Een kleine inconsequentie of gewoon laf gedrag?
Ik heb nergens iets kunnen vinden over de onderzoeksresultaten van dat internationale bureau. Toen Rusland zijn medewerking aanbood was het niet nodig. Nu roept men dat de Russen niet mee willen werken. Ook Rusland staat onder internationaal toezicht wat de productie en/of opslag van gifgas betreft. Naar zeggen kan het gebruikte gifgas in elk willekeurig laboratorium worden gemaakt.
In Australië maakt men het helemaal bont. Daar beweert een politicus dat we allemaal door Rusland zijn aangevallen. Wat een onzin. Een gevaarlijke onzin, zelfs. Volksmennerij ten top, ook vanuit de EU. Bedoeld om de wapenwedloop weer op te tuigen. Gelukkig is er het internet waar critici als ik dat soort zaken wat genuanceerder te kunnen beschouwen.
Laten we wel zijn : er is een Rus en zijn dochter omgekomen in Engeland. Maar blijkbaar waren beiden opeens Britten. Skripal werd door diverse inlichtingendiensten opgejaagd na een spionnenruil met de Britten en Amerikanen in Wenen. Hij was eerder in Rusland tot 13 jaar gevangenisstraf veroordeeld vanwege zijn spionage activiteiten voor de Britten. Het is vaker voorgekomen, dat nationalistische burgers wraak nemen op overgelopen spionnen. De laatste worden als ultieme landverraders beschouwd.