vrijdag 30 maart 2018

De zaag erin?

Ze vraagt : "Willem, zou je even willen komen kijken? Ik wil een internetkabel aanleggen vanuit de meterkast." Ik loop met haar mee naar binnen, waar recht tegenover de voordeur de deur van de meterkast openstaat. "Kijk, deze kabel is het", zegt ze terwijl ze een witte kabel toont. Op de grond ligt een decoupeerzaag klaar voor gebruik. "Waar wil je die kabel naartoe trekken?", vraag ik haar. De kabel moet naar de woonkamer. Ze vertelt dat ze een stukje uit de deur of de deurpost wilde zagen, maar dat haar moeder haar erop attendeerde dat het een huurhuis is. Ze had daar niet bij stilgestaan. Dus wat nu?
Ik wijs haar op de tussenwand, die van gipsplaten is. "Als je daar onder in de hoek een gat boort, kan je de kabel door de muur trekken. Daarna onder de vloerbedekking leggen, zodat je er niet over struikelt", adviseer ik haar. Ze kijkt blij verrast op : "Daar had ik niet aan gedacht!"
Voor alle zekerheid zeg ik haar dat ze wel een boortje moet gebruiken, waarvan de diameter net iets groter is dan het formaat van de stekker aan de kabel. "Zo'n boortje heb ik wel", reageert ze enthousiast. Ik wens haar succes en vertrek.
Ik geef vaker adviezen. Op allerlei gebied. Wat dat betreft ben ik nog steeds aan het werk. Vanmorgen adviseerde ik nog iemand, die wat vragen had over de motor van zijn camper. Helaas wonen veel vragenstellers niet in de buurt. Anders was ik zeker even op bezoek gegaan om hen met raad en daad te helpen.