woensdag 14 maart 2018

Wat een ellende!

Vooropgesteld : ik heb met ze te doen. Met al die camper eigenaren, die van het ene in het andere technisch probleem terechtkomen. Niet alleen motorschade, ook mankementen aan allerlei accessoires en voorzieningen in hun luxe camper. Ik heb altijd het standpunt gehuldigd van : hoe meer techniek, des te groter de kans op problemen. Dus volg ik liever de lijn van KIS : Keep It Simple.
Onze Ducato heeft geen ABS, geen elektrische ramen, geen centrale vergrendeling, geen turbo, elektronische injectie, geen airco, geen sensoren, geen camera, geen uitgebreid display met gps, allerlei lampjes en andere alarmering toeters en bellen, geen zonnepanelen, geen extra accu's, controlepanelen of nog meer van die moderne zaken. Nee, zelfs geen magnetron. En toch.... toch brengt ie ons van A naar Z. Met aanzienlijk minder kans op problemen. De Ducato is wat dat betreft net zoals die eerste VW kever van mijn ouders uit 1963 of mijn Fiat 128 van eind 1971. In beide oudjes zat zelfs geen stuur- en rembekrachtiging. En toch brachten ook die auto's ons zo goed als probleemloos van A naar Z.
Om het rijden ietwat spannender te maken heb ik op die Fiat 128 een paar mistlampen gemonteerd. Voor en achter, mooie ronde exemplaren.