dinsdag 20 maart 2018

Het dak op

...halverwege....
Vanmiddag heb ik het wat hogerop gezocht. Ik ben een dak opgeklommen (niet langs de regenpijp, maar met een ladder hoor), om een dakkapel te ontdoen van groene aanslag. Tja, van groen kan men ook last hebben, maar dan laten veel vegetariërs het afweten. So be it.
Dus deze omnivoor klom het dak op. Ik moest helaas aan de schaduwkant zijn, waar ook nog eens de noorden wind op stond. Dus het was wat afzien. Maar omdat het resultaat naar verwachting was, maakte dat weer veel goed. Voor de kenners : de dakkapel is afgetimmerd met canexel  Mijn spellingscontrole is dus geen kenner. Het zijn witte kunststof rabatdelen (ook onbekend bij de controle),die een vrij ruw oppervlak hebben. Samen met de schaduwzijde ideaal voor de aangroei van alg.
....in de week....
Ik heb een sopje gemaakt in een emmer en ben met een borstel aan de slag gegaan. Vanwege het ruwe oppervlak moest ik niet te hard op de borstel drukken. Om de uiteinden van de haren hun werk te kunnen laten doen, was het licht borstelen geblazen. Net zoals met het poetsen van de tanden. Onwillekeurig dacht ik weer aan de vegetariërs. Als ze bij ons op bezoek komen, houden wij rekening met hen. Maar andersom doen ze dat niet. Als ik geen rekening met hen houd, komen ze niet. Dus eigenlijk zou ik als vleeseter dan ook niet bij hen op bezoek moeten gaan. Maar dat laatste zal dan wel weer iets heel anders zijn. De emmer water was inmiddels veranderd in een soort spinaziesoep. Voor de zijkant moest ik nog eerst een huishoudtrap naar boven brengen. Die kon ik op het platte dak van de garage plaatsen. Al met al een aardig klusje. Voorbijgangers vroegen zich vast af, wat die oude, bruine man ertoe bracht om daar op het dak te gaan staan poetsen. Maar ja, ik vind poetsen ook leuk werk. Zelfs een dakkapel. Je hebt zoveel eer van je werk.
schoon!
Ik was daar trouwens wel even zoet mee. Maar zoals gezegd, het resultaat mag er zijn. Zowel de voorkant als de zijkant (de andere, zonnige kant had geen aanslag) is weer mooi wit.
Daarna moest al het materiaal weer naar beneden gebracht worden. Ook dat lukte zonder ongelukken. Maar ja, het is ook geen vrijdag. Dat is de dag waarop ik de meeste van mijn ongelukjes heb. Niet op de 13e, maar op al die andere data. Haha!
O ja, ik ben niet van plan een schoonmaakbedrijf te beginnen. Het moet leuk blijven.