maandag 5 maart 2018

Staatsbosbeheer is boos

Staatsbosbeheer is boos, omdat een aantal activisten een door Staatsbosbeheer doodgeschoten beest bij hun kantoor voor de deur gelegd heeft. Ach ja, het valt niet mee geconfronteerd te worden met je eigen daden. Zo'n dood beest merkt daar immers niets van. Staatsbosbeheer geeft met haar boosheid duidelijk aan hoe anders zij tegen het welzijn van dieren aankijkt. Met een dood beest slepen vindt Staatsbosbeheer dus kwalijker, dan een levend uit te hongeren en dood te schieten. Of betreft het hier een ambtelijke vorm van empathie?
Het bijvoederen wordt ook afhankelijk van de situatie bestreden. Eerst wordt gesteld dat door het bijvoeren enkel de sterken zullen eten en overleven. Een paar dagen later is het verhaal anders : dan wordt geopperd dat bijvoeren ook zwakkere dieren in leven zullen houden, terwijl men enkel de sterken wil laten overleven.
Het geeft maar weer aan hoe zwalkend het beleid ten aanzien van de OVP is. Flevoland wordt weer eens flink op de kaart gezet. Helaas op een verkeerde manier.