dinsdag 13 maart 2018

Anti Nederland

Onder die noemer kan ik politieke partijen brengen, die door mensen met een andere culturele achtergrond gerund worden. Ik moet er niet aan denken dat zo'n partij de grootste in Nederland zou worden. Wat dat betreft mag men de immigratie flink gaan beperken. Ze geven vaak af op onze tradities en geschiedenis en proberen ons telkens weer op de vingers te tikken, zodra het over bruin en/of zwart gaat. Of over criminaliteit en uitkeringstrekkers.
Een aantal linkse partijen wreef zich in de handen toen men besloot innig te gaan samenwerken met Nida, een Rotterdamse politieke partij met een islamitische achtergrond. Die  islamitische partij sprong een gat in de lucht vanwege het verbond. In haar euforie liet Nida even het achterste van hun islamitische gespleten tong zien : de partij is niets meer dan een soort stads IS. Ze geloven in Rotterdam, beweert de partij. Alsof een stad plaats mag maken voor hun Allah. Velen laten zich door zo'n uitspraak op het verkeerde been zetten.
Gelukkig schrokken de slapende linkse partijen, PvdA, SP en GroenLinks, zowaar wakker. Alleen het idee al, dat een partij met een gezond verstand met zo'n club of met Denk zou samenwerken leek onmogelijk. Maar links doet alles om zieltjes te winnen. Bijna alles, zolang ze maar op tijd door anderen wakker wordt geschud.