dinsdag 13 maart 2018

Dag ING

Wat een gedoe zeg! Meneer Hamers neemt een baan aan bij de ING en krijgt daarvoor 2 miljoen euro per jaar. Vervolgens zeggen zijn bazen, dat ie er maar een miljoen bij moet hebben. Vanwege het salarisklimaat in het buitenland. Nee, natuurlijk niet het salarisklimaat op Haïti of in Burkina Faso, want salarissen moeten altijd omhoog.
Ooit kon ik in het buitenland netto net zoveel verdienen als ik hier bruto kreeg. Maar dat was voor mijn werkgevers geen enkel reden om daarom mijn salaris maar te verdubbelen. Dus die 50% voor Hamers was gebaseerd op een drogreden. Het ING personeel krijgt 1,7 % salarisverhoging. Voor meneer Hamers is dat dus wel 1,7% van 2 miljoen euro. Kassa! Met alleen al die verhoging als jaarinkomen zou menig uitkeringstrekker jaloers worden. Hebben we daarvoor die bank van de ondergang gered met belastinggeld?
Velen hebben naar aanleiding van het bericht afscheid genomen van de ING bank. Het feit dat vanwege de algehele verontwaardiging afgezien wordt van de verhoging, geeft al aan dat hier sprake is van een ordinaire vorm van zelfverrijking door de witte boorden criminelen van ING. En wie denk je dat zich onder die bestuurders bevindt? Juist, Jan Peter Balkenende, de man die eens zo streed voor meer fatsoen, normale salarissen en tegen de bonuscultuur. Meneer durft zichzelf zelfs een christen te noemen.  Ik ben er helemaal klaar mee.