vrijdag 16 maart 2018

Lekker dromen

Tom kent geen slaapproblemen
Veel mensen hebben slaapproblemen. Nou, daar heb ik geen last van. Tenzij ik door anderen in de nacht wakker gemaakt word. Als jochie deed ik veel aan dagdromen. Met name op school. Dat was zo'n gewoonte geworden, dat ik als vader tijdens ouderavond ook naar buiten zat te staren. Haha! Maar dat was een gevolg van een zekere mate van desinteresse of verveling. Men moet tegen mij geen langdradige verhalen afsteken. Doe maar een managementsamenvatting. Een stukje beroepsdeformatie van mijn kant.
Mij is toen nooit verteld, dat tussen al die dromen en het waarmaken ervan enkel factoren als tijd en een plan zaten. Dus bleef het heel lang bij (dag)dromen. Toen ik eenmaal wist dat ik mijn dromen kon verwezenlijken, zei ik "dag dromen" tegen een aantal van mijn dagdromen. Als ik 's avonds in bed stap en op mijn nog goede oor ga liggen, ben ik binnen een paar tellen weg. Een kwestie van de knop in mijn hoofd even omdraaien. Ik droom heel vaak. Geen nachtmerries hoor, gelukkig niet. In mijn dromen ben ik ook altijd druk bezig met allerlei zaken. Van motorrijden tot zwemmen, klimmen of fietsen. Ondanks dat sta ik 's morgens altijd weer uitgerust en fris op. Tenzij ik ziek ben. Eind vorige week besefte ik, dat mijn griepje zo goed als verdwenen was. Ik ben er blij om, want het hoesten verstoorde 's nachts mijn dromen.
Men relateert slecht slapen ook aan geldgebrek. Tja, kopzorgen houdt een mens ook uit zijn slaap. Er zijn ook mensen die hun gedachten niet stil kunnen zetten. In hun hoofd blijven ze alsmaar malen.
Ik kan me daar niets bij voorstellen. Hoewel, soms blijft een bepaald liedje heel lang in mijn hoofd zitten. Totdat ik ga slapen. Slapen is voor mij net als vissen : ik trek me terug om me te ontspannen. Ik denk dat veel mensen met slaapproblemen baat zullen hebben bij yoga. Veel mensen zijn erg gestrest en denken dat ze zoveel moeten doen. Ze hebben het in wezen niet druk. Ze maken zich wel erg druk.