woensdag 7 maart 2018

Net een bananenrepubliek

Het gaat nog steeds niet goed met Ajax. Ondanks de nieuwe trainer blijven het spel en de resultaten slecht. Afgelopen weekend zag ik weer veel staaltjes van bijna amateurvoetbal; zo slecht. Afgezien daarvan valt mij ook de matige tot ongeïnteresseerde inzet van de spelers op. Bij balverlies nemen ze een houding aan die overeenkomt met die van een luilak die ontslagen wordt : jammer dan.
Slechte balvaardigheid, langdradig, voorspelbaar voetbal en spelers met oogkleppen die alleen de bal en geld zien.
Ik vergelijk het spel van onze nationale clubs wekelijks met dat van Engeland en Duitsland. Het niveauverschil is schrijnend in ons nadeel.
De bron van de ellende bevindt zich in de top van in dit geval de tobclub Ajax. Laten we wel zijn, ik ken Van der Sar enkel als een uitstekend doelman. Toch weet ik zeker dat Edwin in zijn vrije tijd geen opleiding Hoger Management of iets dergelijks heeft gevolgd. Nadat hij zijn shirt had uitgetrokken is ie directeur geworden. Alsof het louter aan de outfit lag : een pak met een stropdas en hopla, je bent manager. Haha! Iedereen die enigszins bekend is met de competenties van een directeur heeft volgens mij een week gelachen. Die benoeming zal in menige cursus als voorbeeld hoe het niet moet gebruikt worden. Dat geldt ook voor zijn maatjes; ooit goede voetballers, maar niet competent voor een dergelijke functie bij een topclub. Onvoorstelbaar dat zoiets kan in een zichzelf prof club noemend Ajax. De club is van de regen in de drup terechtgekomen. De hele gang van zaken heeft veel overeenkomsten met die van een bananenrepubliek. De gevolgen zijn navenant.