zaterdag 10 maart 2018

Help, vrede!

Ik begrijp niet dat er nog zoveel mensen zijn die zich verzetten tegen een gesprek tussen Amerika en Noord Korea. Hallo, het gaat om de wereldvrede! Zijn die mensen dan zo oorlogszuchtig en/of haatdragend? Er zijn ook mensen, misschien dezelfde, die zich verzetten tegen het verbeteren van de relaties met Rusland. Kikken zij soms op de spanningen die er zijn? Gunnen zij zichzelf en met name de generatie na hen geen vrede?
Of moet ik hun houding onder die van menig politicus plaatsen? Een houding van vijandigheid ten opzichte van alles en iedereen die anders denkt en doet?
Vanmorgen las ik een oproep van het Rode Kruis. Het wil (natuurlijk) geld zien. Dit keer voor de slachtoffers van de oorlog in Syrië. Als ik deze vraag bij andere plaats dan zie ik het volgende :
In Syrië vinden bombardementen plaats waar o.a. ook ons landje aan meedoet, zij het niet al te scheutig, want er is geen geld voor. Amerika vindt dat ons land nog meer belastinggeld moet spenderen aan wapentuig voor oorlogvoering (met verdediging van ons land heeft het niets te maken). Als tijdens die bombardementen met dus ook ons wapentuig slachtoffers vallen, wat heel gewoon is, wordt ons vervolgens geld gevraagd om die arme mensen te helpen. Hallo, wat zijn we aan het doen? Misschien is het stoppen van oorlogvoering een idee? Of weten we niet meer wat vrede inhoudt?