dinsdag 27 maart 2018

Zwart maken

Vanmorgen was voorlopig de laatste dag van de klus aan de bus. Als eerste heb ik de accu op de lader aangesloten. Terwijl dat proces liep, ben ik verder aan de slag gegaan. Ik heb na enig wikken en wegen besloten toch maar geen kit aan te brengen op de rand van de afdekplaat onder de voorruit. In plaats daarvan heb ik wat vochtbestendige tochtband gekocht, met een o-profiel. Ik dat op de onderkant langs de rand van de afdekplaat geplakt. Uiteraard nadat ik de boel eerst schoongemaakt had. Voordat ik de plaat weer op zijn plaats monteerde, heb ik de lijst van de ruit van een randje zwarte kit voorzien. Gewoon preventief. Daarna heb ik eerst de slangetjes van de ruitensproeiers weer aangesloten en toen de lijst weer op de carrosserie geschroefd. Met nieuwe schroeven en ringen.
Vervolgens gingen de ruitenwissers er weer op.
Omdat de lijst pikzwart is, heb ik al die nieuwe glimmende schroefkoppen zwarte gelakt. Zo vallen ze niet direct op. De oude vielen ook niet direct op, maar dat was vanwege de donkerbruine roestkleur.
Vanwege het laden van de accu had ik wat tijd over en heb toen nog wat kleine dingen aan de bus gedaan. Hier en daar wat plekjes bijgewerkt en wat controles uitgevoerd.
Toen de acculader aangaf dat de accu weer vol was, heb ik mijn fiets in de bus gegooid en ben naar huis gereden. De bus startte overigens probleemloos en reed weer als vanouds.
Nog voor de eerste regendruppels naar beneden kwamen, hebben Fenna en ik nog even gewandeld en daarna nog met de tennisbal en de werpstok bezig geweest. Tja, dat beest heeft ook recht op wat vertier.