dinsdag 13 maart 2018

Leuk : iets uitvogelen!

...te druk...
Als kinderen lazen mijn broer Joop en ik elke week de korte verhaaltjes, die bedoeld waren om een misdaad op te lossen. Volgens mij stonden die verhaaltjes in de jaren 50 o.a in de Donald Duck (met Mickey in de hoofdrol) en in de Panorama. Mij staat nog een verhaaltje voor de geest waarin een een vuurtorenwachter beweerde al meer dan een maand niet aan wal te zijn geweest. Helaas voor hem stond op de tafel in het woongedeelte een vaas met prachtige bloemen. Hij loog dus. Haha! Ja, wij waren al op jonge leeftijd met dat soort vraagstukjes bezig. Ook toen we tieners waren bleef het speurwerk ons boeien.
Tijdens bepaalde testen gedurende mijn loopbaan, moest ik ook puzzels oplossen. Niet alleen rekenkundige, maar ook op menselijk gebied. De laatste ging over gedrag, lichaamstaal inclusief gelaatstrekken. Die kreeg ik als onderdeel van communicatieve vaardigheden. Dat soort testjes vond ik ook erg interessant om te doen. Het ging mij vrij goed af.
De goede resultaten van dat soort testjes hebben een paar keer geleid tot de opmerking, dat ik eventueel ook rechercheur zou kunnen worden. Haha! Nooit eerder aan gedacht, maar niet gek. Ja, ik onderzoek en analyseer graag. Ik kijk ook graag naar detectives of recherchewerk. Nog steeds, ondanks dat mijn denkvermogen en geheugen minder zijn.
Ik denk dat ik daarom sommige puzzels ook leuk vind. Niet allemaal, want van andere krijg ik de kriebels. Zoals het opzoeken van woorden in een brij van letters. Als ik enkel die letterbrij zie, begint het mij al te duizelen. En toch heb ik erg lang ook dat soort puzzelwerk gedaan. Ik denk dat het net zo gesteld is als met het lezen van stripverhalen / -boeken. Die vind ik nu ook veel te druk overkomen.
Ik puzzel ook graag op een andere manier. Tijdens het klussen bijvoorbeeld als ik naar oplossingen zoek.