donderdag 22 maart 2018

Lokale politieke partijen winnen

Het ziet ernaar uit, dat mijn stem tegen de Sleepwet ernstige gevolgen krijgt. Niet dus, want de politiek verandert gewoon een paar woorden aan het voorstel en neemt het vervolgens aan. Zo gaat dat met de stem van het volk in deze regering. Maar ik maak mezelf niets wijs. We worden van alle kanten al jarenlang bespioneerd. Mij maakt het niets uit, ik heb niets te verbergen.
De uitslagen van de gemeenteraadsverkiezingen beschouw ik maar als een antwoord op het functioneren van de landelijk gevestigde politieke orde. Het is interessant te vernemen hoe verliezers omgaan met hun resultaten. De een maakt het nog mooier dan de ander. Zo kwam ik ook een keer van school met mijn onvoldoende : "Ja maar de rest had een nog lager cijfer, dus ik ben eigenlijk best wel goed." Maar daar trapte mijn lieve mamma niet in.
Het grote verlies van D66 lag voor de hand. Vooral de donorwet van Pia Dijkstra heeft D66 veel stemmen gekost. Komt bij dat de D van democratie steeds vaker neigt naar de A van aristocratie. Eigen schuld dus. Pia c.s. heeft bij velen afgedaan al denkt ze zelf van niet. Vince Gill zingt het :