maandag 26 maart 2018

Lezen is lastig

Zelf heb ik er bijna niets mee, met lezen. Mij zal je dus geen boek zien lezen. En als het toch zo zou zijn, dan ben ik selectief aan het lezen. Een bepaald onderwerp of zo. Ik zal niet ergens neerploffen met een boek om 'zomaar' te lezen.
Soms moet ik wel lezen, wil ik bij blijven. De gemeente heeft er van alles aangedaan, om de inwoners voor te bereiden op de veranderingen in het ophalen van huishoudelijk afval. Maar ja, dan moet je de aangeboden informatie wel lezen en naar de inhoud ervan handelen. Dat doet een aantal mensen dus niet. Om die reden lagen er vanmorgen losse zakken met plasticafval buiten op de grond. Op de plek waar vorige week nog haken aan de lantaarnpaal hingen, maar die zijn weggehaald. Verwijderd om te voorkomen dat men toch weer zakken aan die haken gaat ophangen. De niet-lezers misten die haken, maar dat zette hen blijkbaar niet aan het denken. De aanwezigheid van de groene kliko's zei hen blijkbaar (zomertijd?) ook niets. Dus lieten ze de zakken ter plekke achter op de grond.
Ik zag een karretje van de gemeente rondrijden met achter in de bak een aantal van die zakken. Aan de ene kant een goed initiatief, aan de andere kant merkt de overtreder daar verder niets van. Ik ben benieuwd hoe lang men zakken op die manier blijft aanbieden.
Helaas heeft ook niet iedereen begrepen, dat het plastic afval (en andere verpakkingen waaronder blikjes) wel eerst in de zak gedeponeerd moet worden. De volle zak mag dan in de kliko. Omdat sommigen het afval los in de kliko gestort hebben, vloog de inhoud tijdens het legen door de ophaaldienst alle kanten op. Allemaal kinderziektes zal ik maar denken.
O ja, men heeft ook stickers geplakt op de groene kliko's. Aan de manier van plakken denk ik dat de plakkers nog slaapdronken waren of een kater hadden.