woensdag 21 maart 2018

Mijn stem uitgebracht

down under?
Vanmiddag zijn we samen naar het stembureau hier in een basisschool gegaan. We hoefden niet zo lang na te denken op welke partij we zouden gaan stemmen. Onafhankelijk van elkaar hebben we gekozen voor een lokale partij. Zeg maar de tegenpartij van de gevestigde politieke orde. En ik heb tegen de Sleepwet gestemd. Misschien wat paradoxaal van mijn kant, maar iets anders doen dan men verwacht is ook leuk. Die wet heeft ongeacht de uitkomst van het referendum toch een grote kans gewoon aangenomen te worden. Rutte was zo eerlijk om over het fenomeen referendum te zeggen, dat wij ordinair dom stemvee zijn. Zo ken ik hem ten voeten uit : arrogant en met een flinke dosis minachting voor de burger. Sprekend over de VVD, die verkiezingsposters lijken ook nergens naar. Als ik als domme koe stier naar die schreeuwerige teksten kijk, dan zie ik het tegenovergestelde van wat afgelopen jaren onder Rutte is gebeurd.
De VVD heeft het nu opeens over liefdevolle zorg. Haha! Die heeft die partij de afgelopen jaren behoorlijk afgebroken. Vanwege geld. Niemand greep in. Daar was Hugo Borst voor nodig. Niet Rutte. En zelfs helemaal niet de PvdA. Die partij wilde liever regeren, dan achter haar principes blijven staan. Wat Veilige straten betreft, idem. Onder de VVD ook minder blauw en meer import van criminelen en een toename van criminaliteit en armoede. Dat alles juist wel door te drammen en niet naar de mensen te willen luisteren. En je kunt pas de mouwen opstropen, doen, als je werk hebt.
Veel jongeren stemmen op de VVD. Logisch, die zitten nog achter het geld aan en missen levenservaring. Van mij mag het, zolang ze maar in hun vrije tijd ook iets voor de sociaal zwakkeren doen.