woensdag 28 maart 2018

Vermoeiend dagje

Vandaag heb ik voor koerier gespeeld. Ik ben een paar onderdelen gaan ophalen in Kootwijk. Ik ben bekend met de weg erheen, omdat we die heel vaak gereden hebben toen we nog geregeld naar Beekbergen gingen. Ik reed net als toen eerst naar Harderwijk en vervolgens net buiten de stad linksaf richting Ermelo. Daarna was het immer gerade aus over de N302 naar de A1. In dit geval moest ik niet de A1 op richting Apeldoorn, maar er onderdoor. Enfin, bekende kost dus. In Kootwijk zelf zou ik me door de Tomtom laten leiden. Het schoot mij te binnen, dat ik een paar keer voor mijn werk bij Radio Kootwijk moest zijn. Maar toen reed ik eerst een stukje de A1 op.
Het was niet echt druk op de weg naar Harderwijk. Het regende en dat betekent extra opletten geblazen. Uiteraard veel auto's zonder verlichting op de weg. Het uitgangspunt 'Gezien worden' is die automobilisten onbekend.
Hoewel ik de weg in mijn herinneringen kon oproepen, zat ik er hier en daar toch naast voor wat betreft de herkenningspunten. Met name op het stuk tussen Harderwijk en Ermelo. Bij de A1 aangekomen zette ik de Tomtom aan. Ik moest de weg rechtdoor blijven volgen. Ik zag dat ik na ongeveer 2,5 km op mijn bestemming zou zijn. En zo was het ook.
De eigenaar was al op de hoogte gebracht van de gevraagde onderdelen en mijn komst. Na wat tekst en uitleg en het voldoen van de rekening, heb ik het spul ingeladen en ben weer teruggereden naar Dronten. Pas op de terugweg kreeg ik het gevoel op heel bekend terrein te zijn. Het was vrij rustig en ik kon goed doorrijden. Zodoende was ik binnen redelijke tijd weer terug in de polder. Ik heb de spullen in de loods gedeponeerd en ben toen naar huis gegaan, waar ik direct aan de thee ging.
Pas toen ik op de bank zat merkte ik hoeveel zo'n ritje van mij vergt. Met name geestelijk. Bijna twee uur geconcentreerd rijden in een andere auto en in de regen, vielen mij zwaar. Maar geen probleem, het is een goede oefening om bezig te zijn en af en toe geen gehoor te geven aan zekere beperkingen. Na een nachtje slapen ben ik weer zo fit als een hoen.