zaterdag 24 maart 2018

Accu's e-bikes gestolen

Er was een melding van de politie waarin gewaarschuwd werd voor boeven, die het gemunt hebben op de accu's van elektrische fietsen. In het centrum was deze week een golf aan gestolen accu's. Helaas vermeldt het bericht niet in hoeverre het een bepaald merk fiets betreft of dat het willekeurige merken zijn.
Zaak is dus de accu extra te beschermen. Het is niet anders gezien de alsmaar groeiende criminaliteit. Ik vind dat hier in het dorp steeds vaker jongelui te zien zijn, die gezien de tijdstippen of op school of op werk zouden moeten zijn. Ik heb een keer twee van die gasten een elektrische fiets zien stelen.
Maar ja, de accu moet dus ook een extra slot krijgen. Hoe groot is dan de kans dat de complete fiets verdwijnt? Dat hangt van de overige antidiefstal maatregelen af. Parkeer de fiets op een plek waar enig toezicht is. Maar hem met een extra kabel- of kettingslot ergens aan vast. Als de motor in het voorwiel zit, het slot ook door het voorwiel halen. Verwijder eventueel de accu. Oké, het is wel een gesjouw als je van plan bent te gaan winkelen. Of bedenk een oplossing waarbij de accu extra beveiligd is tegen diefstal.