vrijdag 9 maart 2018

Belastingaangifte 2017 controleren

Ook dit jaar kregen wij geen bericht van de Belastingdienst om aangifte over het jaar 2017 te doen. Geen nieuws is weliswaar goed nieuws, we hoeven dus niet te betalen, maar hoe zit het met terugkrijgen? Gelukkig kan ik wel een formulier invullen om te zien wat het resultaat is. Dat heb ik net als vorig jaar maar weer gedaan. Hoewel, het meeste was al ingevuld door de Belastingdienst. Ik hoefde enkel vragen met ja of nee te beantwoorden en het formulier digitaal te ondertekenen.
Na alle jaatjes en neetjes  te hebben ingegeven, kwam de euro-aap uit de mouw. En ja hoor, er is weer iets terug te ontvangen van de Dienst. Dus ik heb de 'controle'-aangifte maar officieel gemaakt door hem te ondertekenen en te verzenden.
 Kijk, zo doe ik dat dus : een beetje verder kijken dan mijn platte neus lang is en mijn pappenheimers kennen. Haha!
Het zou aardig zijn van de Dienst wanneer ze de mensen erop attenderen, dat ze mogelijk nog geld terugkrijgen. Ze kan het best wel nog leuker maken, al beweert zij van niet. Als een medewerker in een winkel niet zegt dat ik nog geld terugkrijg, dan heb ik daar bepaalde gedachtes bij.