dinsdag 20 maart 2018

Gewoon je huiswerk doen


Zoals gemeld is hier een en ander veranderd met betrekking tot het aanbieden en ophalen van het huishoudelijk afval. Afgelopen week werd voor de laatste keer het restafval en het plastic op de oude manier aangeboden en opgehaald.
De gemeente Dronten heeft samen met de ophaaldienst hierover uitvoerig gecommuniceerd en elk adres voorzien van een brief en een kalender. Mooi werk dus. Wat blijkt nu? Veel burgers hebben niet, zoals de gemeente en de ophaaldienst, hun huiswerk gedaan. En het zijn er nogal wat. Mensen die niet kunnen lezen of misschien niet willen lezen, mensen die vergeetachtig zijn (zoals ik) of mensen die verzuimd hebben ter herinnering een aantekening in hun (outlook)agenda of op de dagkalender te maken. Kortom, niet alle burgers hier heeft zijn/haar huiswerk gedaan. Dus hangt her en der een flink aantal zakken met plasticafval aan de lantaarnpalen.
Opvallend genoeg begint een aantal inwoners naar de gemeente te roepen : "Doe er wat aan!" Maar ja, de gemeente heeft haar huiswerk keurig gedaan. De betreffende inwoners niet en die zullen vandaag tot de conclusie gekomen moeten zijn, dat er blijkbaar geen plastic opgehaald wordt. Zij zullen zich ongetwijfeld de vraag voorleggen "Hé, heb ik iets gemist of ben ik iets vergeten?", om na controle alsnog de zakken weer binnen te halen en in hun groene kliko te deponeren. Die wordt volgende week geleegd. Als je hem niet vergeet buiten te zetten.
Al met al wel erg gemakkelijk om zelf in gebreke te blijven en dan naar anderen te wijzen. Corrigeer even zelf je eigen fout, aub.