donderdag 29 maart 2018

Vogels kijken

Ik heb in een boompje voor ons optrekje een aantal versnaperingen voor de vogels opgehangen. Het zijn netjes met vetbolletjes (niet van Becel), pinda's (niet biologisch) en (genetisch gemanipuleerde?) zaden. Ik heb nog geen klachten gekregen van de gevederde vriendjes. Ik heb er ook nog geen een zien neervallen met een acute hartstilstand, nee ze genieten volop van het aangeboden voer.
Zittend op de bank in de woonkamer genieten wij (en Tom) van de vogels.
Het was ooit erg stil hier. Geen vogel te bekennen. Wel vreemde, want er zijn hier in de buurt eerst vluchtelingen neergestreken. Maar sinds de afgelopen(?) winter zijn er ook gewone vogels te zien. Dat komt vanwege het voer in de boom.
Soms komen er een paar zwarte indringers op het voer af. Die jagen andere vogels (mussen en mezen) weg. Die spreeuwen maken ook veel kabaal onder het eten. Wij moesten thuis stil zijn aan tafel en met volle mond spreken was ook uit den boze. Maar deze zwarte indringers houden er heel andere gewoontes op na. Zodra ze genoeg hebben en vertrokken zijn, keert de rust weer terug in de boom.