zondag 11 maart 2018

Velen in de Bijstand

Vandaag sijpelen de verontrustende berichten door, dat het overgrote deel van de nieuwkomers in ons land, veroordeeld zijn tot de Bijstand. Er zijn er die totaal geen behoefte hebben werk te gaan zoeken en zelfs mensen die opzettelijk dwarsliggen en gewoonweg niet willen werken.
Ik schreef al eerder over dit fenomeen en ben blij dat er nu meer ruchtbaarheid aangegeven wordt.
In het verleden hoorde ik een paar keer de argumentatie, dat men hier zoveel geld krijgt, dat werken als onnodig wordt ervaren. Dus was de taal leren volgens hen ook niet nodig.
Vanuit de politiek hoor ik geluiden om de Bijstandsuitkering van mensen met zo'n negatieve instelling stop te zetten. Ik ben bang dat die mensen dan op een andere manier aan hun geld proberen te komen. Het lijkt mij beter die mensen het land uit te zetten.
Het is mij ook opgevallen, dat er toch ook weer Nederlanders zijn die boos zijn vanwege deze berichten. Die verkeren blijkbaar nog steeds in de ontkennende fase van het vluchtelingenprobleem. Wat mij betreft zijn vluchtelingen en anderen welkom, zo lang ze maar aan de slag willen gaan. De procedure wat minder emotioneel en meer zakelijk bewaken lijkt me een goede zaak.