maandag 5 maart 2018

Een acculader van Action


De Hanway startte overigens niet direct. Na ruim twee maanden stil gestaan te hebben in koude en vochtige omstandigheden, heeft de accu onvoldoende capaciteit om de startmotor rond te doen gaan. Er zit ook een kickstarter op dat ding, maar die gebruik ik niet. Gewoon lekker decadent doen met die retro-fiets zit er dus in dit geval niet in. Ik was ook niet van plan om een eind te gaan rijden, om zodoende de accu op te laden. Ik voel me weliswaar een stuk beter, maar ik ga het noodlot niet tarten.
De accu moest dus aan de lader. Voor dit soort kleine accu's heb ik voor heel weinig een lader gekocht bij.... ja wel, Action! Het betreft een Dunlop 5 step geval, dat mij toen bijna 12 euro kostte. Die acculader heeft lovende kritieken gekregen van mensen met verstand van zaken, dus hij moet wel goed zijn. Ik heb hem gekocht als een druppellader voor de accu van de Hanway, maar ik heb hem nooit aangesloten. Lekker slim hè? Maar ja, ik wilde toch weten hoe deze accu zich zou houden. Niet best dus. Ik ben nu gelijk in de gelegenheid gekomen om de speciale aansluiting (kabeltje met stekker en bevestigingsogen) aan de accupolen te monteren. Als ik de lader dan wil aansluiten, hoef ik enkel de stekkers met elkaar te verbinden. Nu heb ik dus de beide kabels plus en min losgemaakt om de lader met gebruik van de klemmen aan de accu te koppelen.
Komende week hoop ik de Hanway weer eens onder handen te gaan nemen. Hij krijgt een wasbeurt en hier en daar moet de roestvorming bestreden gaan worden.